top of page

(Ofuro)

Ofuro; ontspannen en heilzaam relaxen.

Furo, ook bekend in de beleefde vorm ofuro, is Japans voor bad. Specifiek wordt het gebruikt om te verwijzen naar een soort van bad, dat is ontstaan als een kort, steile houten bad. Baden van dit type zijn te vinden in huizen in heel Japan. Maar ook in appartementen en traditionele Japanse herbergen (Ryokans). Een furo verschilt van een conventionele westerse bad doordat het dieper is. De zijkanten zijn over het algemeen vierkant in plaats van schuin. Verder hebben de baden meestal geen overloop. Voor Japanners, is het essentieel volledig schoon in bad te gaan. In het algemeen zijn Japanse badkamers tegenwoordig erg klein in vergelijking met de westerse normen, zodat de badkamer is opgezet net als een walk-in douche ruimte, maar dan wel met de furo. Aangezien de badkamer in Japan een compleet nat gebied is, verwarmd men de vloer. Het water is warm, meestal ongeveer 38 tot 42 graden Celsius. Je zit meestal met de schouders onder water. De meeste mensen besteden ongeveer elke avond een half uur in het bad. De meeste kinderen nemen hun baden met hun vader of moeder tot ze in de bovenbouw van de basisschool zitten. Het familie bad is een belangrijke plaats voor ouder-kind communicatie.

Geschiedenis

De traditionele potvormige gietijzeren furo werden verwarmd door een ingebouwde houtkachel. De furo werden meestal ‘s nachts gevuld met water. Na gebruik werd het water hergebruikt of gerecycleerd voor het wassen van kleren voor de volgende dag.
Zoals in het Westen, was het de gewoonte dat meerdere leden van hetzelfde gezin van hetzelfde badwater gebruik maakten.

 

Waarom heeft Japan zo’n bijzondere badcultuur? Een antwoord zou kunnen zijn het klimaat. De Japanse zomers zijn heet en vochtig, en haar winters zijn koud. Warme baden wassen het lichaamszweet in de zomer en houden het lichaam warm in de winter. Een ander antwoord zou kunnen zijn; de Japanse vulkanen. Japan is beroemd om zijn grote aantal vulkanen, waarvan er velen nog steeds actief zijn. Op veel plaatsen, borrelt warm water uit de grond. Deze hete bronnen, en de aanwezigheid van vele snelstromende rivieren met schoon water hebben invloed op de ontwikkeling van de Japanse badcultuur. Japanners gebruiken hun baden zoals gezegd niet alleen om schoon te maken maar om gezond te blijven van hun door de opwarming zichzelf op en het stimuleren van de circulatie.

Prijs Ofuro

Prijzen.

Standaard: Lengte 120 x breedte 75 x hoogte 70. Met twee spanbanden van RVS

 

NB: De Ofuro kunnen wij voor u ook in een andere maat maken. Vraag hier naar de mogelijke maat en de prijs.

Larix 

 

Eiken 

 € 1855,00
 
€ 2055,00

Deksel 120 x 75 cm

Larix 

 

Eiken 

 € 250,00
 
€ 310,00
bottom of page