top of page
Binnenbad van Hout

HOUTSOORTEN

Kwaliteitshout.

Onze binnenbaden worden gemaakt van hoogwaardig houtsoorten. Elke houtsoort met z’n eigen uitstraling en duurzaamheid. Het zijn stuk voor stuk houtsoorten die voor dit soort baden bijzonder geschikt zijn. Leverbaar in de houtsoorten Lariks en Eiken uiteraard zonder noest. 

Houten badkuip

Lariks.

Inlands lariks (Larix decidua) behoort tot een harde naaldhoutsoort. Het hout heeft een geelbruine tot bruine kleur. Deze bomen groeien vaak op berghellingen hoog en vaak in  kouder klimaat daarom groeit de boom langzaam. Lariks kenmerkt zich door uitgerekte vormen in het hout, met hier en daar kleine ronde kwastjes. Lariks heeft een regelmatige uitstraling en is prima voor baden te gebruiken  door zijn stabiele vochtpercentage. Inlands lariks kan als een van de duurzaaste naaldhoutsoort van Europa worden beschouwd

Eiken.

Houten bad

Eikenhout is wel een van de bekendste houtsoorten Eiken (Quercus) is een geslacht van loofbomen, hieronder vallen zowel bladverliezende als altijd groenblijvende bomen. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. 

Wanneer we in het Nederlands over eiken spreken, hebben we het vooral over de zomereik. Eikenhout heeft een prachtige vlam, en is een van de hardste duurzame inlandse houtsoorten en toch zeer goed bewerkbaar.  Europees eiken is het traditionele eikenhout, waarvan o.a. de klassieke eiken meubelen, meubels, trappen en ook schepen en sluisdeuren werden gemaakt. 

bottom of page