top of page

Disclaimer:

Hout is een natuurproduct. Een houten bad kan werken als een regenton. Zolang het hout nat is zet het uit en sluit de wand van het bad zich bij het eerste gebruik. Hoe lang dit duurt hangt af van de warmte in uw badkamer, de soort hout en het bad op zich. In de regel kun je zeggen dat een bad na vullen binnen zo'n 14 dagen dicht is. 

 

Het kan zijn dat een bad onder weersinvloeden af en toe 'zweet'. Dit houdt in dat het bad op een bepaalde plek wat vochtig wordt en een klein beetje water verliest. Dit is een normaal proces bij een natuurproduct.

Of een bad altijd water moet bevatten hangt af van het klimaat, de droogte en warmte in uw badkamer. Is er vloerverwarming, een radiator etc. etc.

Ook de houtsoort kan van invloed zijn op de mate waarin het bad indroogt. Ons advies kan dan ook zijn om het bad vol water te houden, of een laagje water en in de gaten te houden of door gebruik het bad genoeg vochtig blijft. Indien nodig bad helemaal vullen en de tijd dat het bad droog staat verkorten.

U dient zelf het bad met de gegeven instructie op orde te houden. Binnenbadenvanhout aanvaardt daarom ook geen aansprakelijkheid voor ontstane lekkages door ondeskundig droog laten staan van het bad.

bottom of page